Contact
Axes Software » Studiu de caz: xTrack WMS la Europharm România

Studiu de caz: xTrack WMS la Europharm România

Cu ajutorul modulului xTrack WMS (Warehouse Management System), traseul mărfurilor în depozit este gestionat într-un mod eficient, oferind o urmărire completă a acestora. WMS automatizează și optimizează fluxurile de intrare și ieșire, oferind utilizatorilor acces în timp real la informații despre stocuri și spații de depozitare.

Contactează-ne

Utilizarea terminalelor, imprimantelor și scanerelor de la Zebra, alături de folosirea xTrack WMS este rețeta completă pentru inovarea și optimizarea atât a modului de lucru, cât și a afacerii tale.

Încă de la procesul de Pre-Recepție și până la cel de Livrare, modulul WMS eficientizează activitățile pentru a evita posibilele erori și a preveni întârzierile.

Fluxurile de Intrare

  • Pre-Recepție

Încă de la stadiul incipient, operatorii depozitului fac verificările inițiale din punct de vedere al calității. WMS-ul oferă o trasabilitate completă a informațiilor stocate la nivel de intrare încă de la momentul descărcării produselor.

De asemenea, cu ajutorul echipamentelor Zebra și al WMS-ului, utilizatorii identifică fiecare colet sau palet prin crearea unei codificări unice și etichetarea acesteia în funcție de categoria produselor. Astfel, indiferent că produsele sunt încadrate ca aparținând unei categorii specifice sau nu, vor fi etichetate corect în timp util.

  • Recepție

În timpul procesului de Recepție, xTrack WMS asigură atât transferul de informații între depozit și baza de date în timp real, cât și respectarea regulilor și criteriilor de recepție definite anterior.

Operatorii primesc task-uri specifice de a recepționa sau de a depozita în zona scanării și verificării identificatorului unic al medicamentelor sau de a carantina un produs în cazul identificării unei neconformități.

Fluxuri în depozit

  • Put Away

În timpul procesului de Put Away, operatorii primesc și așază mărfurile recepționate. Cu ajutorul WMS-ului, aceștia scanează scanează atât codul de bare al produselor, cât și codul de bare al destinației acestora în depozit. Pe parcursul scanării, xTrack WMS verifică și validează informațiile, iar utilizatorii așază produsele în locul desemnat.

  • Replenishment

xTrack WMS automatizează procesul de Replenishment-ul în depozitul Europharm. Cantitatea critică este setată pentru fiecare articol din zona de picking, iar când stocul scade sub cantitatea critică, sistemul generează automat un task de replenishment. Un utilizator primește task-ul și aduce stocul necesar în zona de picking. Stocurile sunt actualizate în sistem după completarea task-ului, asigurând o aprovizionare eficientă a zonei de picking.

  • Inventar

Cu ajutorul WMS-ului și al echipamentelor Zebra operatorii din depozitul Europharm Distribuție efectuează procesul de invetariere. Echipa scanază codurile de bare ale produselor și locurilor de stocare, iar datele sunt actualizate în timp real în sistemul xTrack WMS. Astfel, se asigură o gestionare precisă a stocurilor și se generează rapoarte detaliate privind situația inventarului.

Fluxul de ieșire

  • Picking

Aplicația generează automat task-uri de reaprovizionare în zona de picking pentru pregătirea comenzilor, cu ajutorul algoritmului construit pentru a asigura necesarul cantităților din comenzi în stocul la raft. Tot cu ajutorul algoritmilor particularizați, comenzile sunt alocate automat operatorilor din depozit și sunt afișate pe terminalele Zebra.

  • Verificare

Verificarea pornește automat la finalizarea tuturor task-urilor de picking, iar sistemul nostru ghidează fiecare operator astfel încât toate comenzile sunt validate și pregătite în timp util, conform orarului de livrări. Aplicația permite verificarea comenzilor pe scanerele și terminalele mobile Zebra tuturor, în funcție de zona în care trebuie să se efectueze verificarea.

  • Livrare

Odată ajunși la procesul de livrare, terminalele Zebra anunță utilizatorii în caz că scanează greșit un produs. Așa eliminăm posibilele erori umane, pentru a eficientiza cât mai mult acest ultim pas.

Cum poți primi o ofertă personalizată pentru xTrack WMS?

Cum poți primi o ofertă personalizată pentru xTrack WMS?

Nimic mai simplu! Completează formularul alăturat și unul din consultanții noștri te va contacta în cel mai scurt timp.

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Request a quote

Request a quote
Alexandru Vîrban
Sales Manager
Sign up for our newsletter

Subscribe for weekly logistics insights & news!